Profesori

Cristian CIUREA este profesor universitar doctor la Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Cristian a absolvit Facultatea de Cibernetică Economică, Statistică și Informatică din cadrul Academiei de Studii Economice din București în anul 2007. Cristian deține un master în Managementul Proiectelor Informatice (2010) și un doctorat în Informatică Economică (2011) la Academia de Studii Economice din București. Cristian are o pregătire solidă în informatică și este interesat de probleme legate de sistemele colaborative. Alte domenii de interes includ sisteme inteligente, metrici software, structuri de date, programare orientată obiect, programarea aplicațiilor Windows, programarea dispozitivelor mobile și automatizarea proceselor de testare pentru asigurarea calității software.

Cv-ul poate fi consultat aici

 

Simona-Vasilica Oprea a primit diploma de la Universitatea Politehnică în 2001, masterul de la Universitatea Națională Yokohama, Japonia, în 2007, prin Programul de Management al Infrastructurii, iar doctoratul este făcut în ingineria sistemelor energetice (integrarea energiei eoliene) și al doilea doctorat este în informatica economică (managementul consumului de energie electrică cu soluții informatice), în 2009, respectiv 2017. Este conferențiar la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, Universitatea de Studii Economice București, București.

Cv-ul poate fi consultat aici

Adela BÂRA (n. 11 octombrie 1978) este profesor la Catedra de Informatică Economică și Cibernetică din cadrul Facultății de Cibernetică Economică, Statistică și Informatică din cadrul Universității de Studii Economice București. A absolvit Facultatea de Cibernetică Economică, Statistică și Informatică în 2002, deține o diplomă de doctor în Informatică Economică din 2007. Este autoarea a 15 cărți în domeniul informaticii economice, a peste 200 de lucrări și articole științifice publicate (dintre care peste 100 de articole sunt indexate în WoS). A participat ca membru al echipei la 10 proiecte de cercetare și a coordonat ca director de proiect 4 granturi de cercetare, finanțate din programe de cercetare naționale și internaționale.

Cv-ul poate fi consultat aici

Mădălina Ecaterina POPESCU este profesor univ. dr. în cadrul Departamentului de Informatică și Cibernetică Economică, Academia de Studii Economice din București, avand peste 16 ani vechime în cercetarea socio-economică și cunoștințe avansate de teoria deciziei, sisteme suport de decizie, simulări numerice și modelare macroeconomică. Detine diplomă de doctor în economie din 2011 si este coordonator de doctorat din 2019.

Cv-ul poate fi consultat aici

Răzvan Daniel ZOTA a absolvit Facultatea de Matematică secția Informatică a Universității din București în 1992. Deține un doctorat în Informatică Economică din anul 2000 și în prezent este profesor la Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică de la Academia de Studii Economice din București. Din 2010 este conducător de doctorat în domeniul Informaticii Economice. Activitatea de cercetare include peste 150 de articole publicate în jurnale interne și internaționale, precum și prezentări la conferințe internaționale de specialitate. A publicat 14 cărți și îndrumare dedicate în special studenților de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.
Activitatea sa didactică se concentrează pe mai multe discipline esențiale din domeniul informaticii economice, printre care se numără Bazele Tehnologiei Informației, Sisteme de Operare, Rețele de Calculatoare și Sisteme Integrate pentru eBusiness. În cadrul acestor cursuri, profesorul Răzvan Daniel Zota își propune să ofere studenților cunoștințele necesare pentru a înțelege și aplica tehnologiile moderne în contextul afacerilor și al proceselor economice.Temele sale de cercetare au inclus dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice, modernizarea rețelelor de calculatoare, securitatea cibernetică, precum și optimizarea proceselor de afaceri prin utilizarea tehnologiilor informaționale moderne, toate cu aplicabilitate în domeniul economic.Activitatea prezentă de cercetare se concentrează pe studiul modalităților prin care tehnologiile informatice moderne ajută la dezvoltarea orașelor inteligente și a economiei circulare.

Cv-ul poate fi consultat aici

Marian STOICA s-a născut în București, România în 1974, iar în 2010 a devenit Membru (M) al IEEE Certificat nr. 90775515 până în 2012. Marian STOICA și-a luat licența în Informatică în Economie de la Universitatea de Studii Economice din București în 1997 și doctorat în economie în anul 2002. În anul 2010 a obţinut calitatea de coordonator ştiinţific de doctorat în domeniul Economie, specializarea Informatică Economică.
Din 1998 predă la Universitatea de Studii Economice din București, la Departamentul de Economie Informatică și Cibernetică. Activitatea sa de cercetare a început în 1996 și cuprinde numeroase teme, axate pe sistemele informaționale de management, programarea computerelor și paradigmele societății informaționale. Principalele domenii de activitate de cercetare sunt Societatea Informațională, Sisteme Informaționale de Management, Tehnologii Emergente și Informatică. Finalitatea activității de cercetare și astăzi este reprezentată de peste 200 de materiale științifice publicate. Din 1998, este manager și membru al echipelor de cercetare în peste 35 de contracte de cercetare cu Ministerul Educației Naționale din România.

Cv-ul poate fi consultat aici